Home Nieuws Cicogna Kraamzorg nieuwe partner BabythuisZorg!

11 jul 2024

Cicogna Kraamzorg nieuwe partner BabythuisZorg!

CICOGNA KRAAMZORG NIEUWE PARTNER BABYTHUISZORG

BabythuisZorg Nederland en Cicogna Kraamzorg hebben op 10 juli 2024 een franchiseovereenkomst getekend. Hierdoor wordt BabythuisZorg binnenkort ook aangeboden in alle gemeenten in Zuid-Limburg. Dit betekent dat er een belangrijke stap is gezet naar een landelijke uitrol van BabythuisZorg.

Ieder kind verdient de best mogelijke start en een optimale kans op een gezonde toekomst. BabythuisZorg is er om ondersteuning te bieden in een gezin, met een kindje tot één jaar dat tijdelijk niet zelfredzaam is. In een gezin kunnen sociale- lichamelijke- of psychische klachten worden ervaren, waardoor de zorg voor een kindje niet gemakkelijk is. BabythuisZorg is er om deze kwetsbare gezinnen weer in hun eigen kracht te zetten. De medewerkers van BabythuisZorg zijn specialisten in de zorg voor het jonge kind. BabythuisZorg medewerkers zijn opgeleid tot kraamverzorgende en aanvullend geschoold, om het gezin praktische hulp te bieden en een signalerende rol aan te nemen.

BabythuisZorg binnenkort ook in Zuid-Limburg
De komende periode gaat Cicogna Kraamzorg aan de slag met de implementatie van BabythuisZorg binnen de organisatie. Binnenkort is daardoor BabythuisZorg beschikbaar in Zuid-Limburg. Roger van den Berg en Cindy Coerver, directeuren van Cicogna Kraamzorg geven aan: “We zijn enthousiast en trots dat we deze dienstverlening in Zuid-Limburg voor iedereen die het nodig heeft kunnen gaan inzetten!”

Landelijke groei BabythuisZorg
BabythuisZorg is gestart in 2019 door Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Het is een uniek product, dat een brug slaat tussen geboortezorg en het sociaal domein. Uit onderzoek is gebleken dat bij jonge gezinnen vaak nog behoefte is aan ondersteuning na de kraamperiode. Het doel van BabythuisZorg is dan ook het vroegtijdig aanbieden van zorg aan ouders met een kindje tot één jaar, om grotere problemen te voorkomen. Naast Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg wordt BabythuisZorg nu ook aangeboden door Cicogna Kraamzorg. Eerder zijn De Waarden Groep, Kraamzorg het Kraamnest, Kraamzorg Monique Boer, Kraamzorg Lunavi, Dé Provinciale Kraamzorg, Kraamzorg Zuid-Gelderland, RST-zorgverleners, Zorgmed, VDA, de Acht Zaligheden, Mediplan, De Zorgboog en Welkom Kraamzorg aangesloten. Hierdoor is BabythuisZorg al in meer dan 80% van de gemeenten in Nederland beschikbaar.

De eerste 1000 dagen
Er is geen periode in het leven waarin groei en ontwikkeling zo hard gaan als in de eerste 1000 dagen. Het blijkt dat de eerste 1000 dagen van het leven ons vormen tot wie we zijn. BabythuisZorg medewerkers zijn er voor kwetsbare ouders om in die periode het ouderschap tijdelijk aan te vullen, te ondersteunen of helpen overbruggen tot de juiste zorg beschikbaar is. BabythuisZorg medewerkers maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om tot een gezamenlijk plan te komen. Indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. De financiering van BabythuisZorg verloopt via gemeenten. Het is afhankelijk van een gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. Meer over BabythuisZorg is te vinden op www.babythuiszorg.nl

Delen: