Home Verwijzer

Verwijzer

De ontwikkeling die we doormaken in onze eerste jaren is groots. In deze periode worden alle organen aangelegd, leren we kruipen, lopen en praten en hechten we ons aan anderen. Op dit fundament bouwen we de rest van ons  leven. In deze periode is het extra belangrijk dat we ons beschermd en veilig voelen.

BabythuisZorg biedt gezinsondersteuning in het eerste jaar van een kind. BabythuisZorg is inzetbaar in elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk niet zelfredzaam is. Dit kan als voortzetting van een kraamperiode, totdat het gezin op eigen benen kan staan. Maar BabythuisZorg kan ook los van de kraamperiode worden ingezet.

BabythuisZorg kan alleen aangevraagd worden door een verwijzer en op basis van een indicatie van de gemeente worden verleend.

Route BabythuisZorg aanvragen

In vogelvlucht

BabythuisZorg biedt praktische hulp en heeft een signalerende functie. Het wordt steeds duidelijker dat de eerste 1000 dagen zeer belangrijk zijn in de ontwikkeling van een kind. In deze periode is het extra belangrijk dat een kind zich geborgen en veilig voelt. Door onze aanwezigheid in het gezin ondersteunen we de hechting tussen kind en ouder. Bij een goede hechting kunnen zwaardere hulpverleningstrajecten op latere leeftijd kunnen worden voorkomen.

Lees meer over wat BabythuisZorg is

BabythuisZorg inzetten

BabythuisZorg kan in veel uiteenlopende situaties ingezet worden. In een gezin kunnen sociale- lichamelijke- of psychische klachten worden ervaren, waardoor de zorg voor een kindje tot één jaar niet gemakkelijk is. BabythuisZorg is er om deze gezinnen te ondersteunen. Lees hier alles over het inzetten van BabythuisZorg.

BabythuisZorg wordt landelijk aangeboden door verschillende kraamzorgorganisaties. Alle franchisenemers hebben een eigen werkgebied. Wil je BabythuisZorg aanvragen? Kijk dan eerst welke organisatie BabythuisZorg levert in de gemeente.

 

Bekijk een aantal praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden

Meer handige pagina's

Nieuwsbrief

Graag de nieuwsbrief van BabythuisZorg ontvangen?