Home Verwijzer

Verwijzer

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste jaar van een kind. De ontwikkeling die we doormaken in onze eerste jaren is fenomenaal. In deze periode worden alle organen aangelegd, leren we kruipen, lopen en praten en hechten we ons aan anderen. Op dit fundament bouwen we de rest van ons  leven. In deze periode is het extra belangrijk dat we ons beschermd en veilig voelen.

BabythuisZorg is inzetbaar in elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk even niet zelfredzaam is. Dit kan als voortzetting van een kraamperiode, totdat het gezin op eigen benen kan staan. Maar BabythuisZorg kan ook los van de kraamperiode worden ingezet.

BabythuisZorg aanvragen

In vogelvlucht

BabythuisZorg biedt praktische hulp en heeft een signalerende functie. Het wordt steeds duidelijker dat de eerste 1000 dagen zeer belangrijk zijn in de ontwikkeling van een kind. In deze periode is het extra belangrijk dat een kind zich geborgen en veilig voelt. Door onze aanwezigheid in het gezin ondersteunen we de hechting tussen kind en ouder. Bij een goede hechting kunnen zwaardere hulpverleningstrajecten op latere leeftijd kunnen worden voorkomen.

Praktijkvoorbeeld

Fatima* (22) staat onder toezicht vanwege het gebruik van verdovende middelen. Fatima zit in een asielzoekerscentrum en er is een taalbarrière. Tijdens de kraamtijd wordt ze positief getest op het gebruik van verdovende middelen. Er wordt gestopt met het geven van borstvoeding en er is contact met Veilig Thuis. Fatima is driemaal positief getest en houdt vol niet te gebruiken. Ze wil wel meewerken aan het traject waarin ze regelmatig gecontroleerd wordt. Veilig Thuis wil meer toezicht in het gezin en vraagt BabythuisZorg om na de kraamtijd langer in het gezin te blijven. Na vier weken is Fatima meerdere malen negatief getest, geeft ze weer borstvoeding en is er geen echte hulpvraag meer. Er worden afspraken met het gezin gemaakt over regelmatige controles en het gezin wordt overgedragen aan JGZ.

*I.v.m. privacy zijn namen, leeftijden en herkenbare omstandigheden aangepast.

Fatima

Nieuwsbrief

Graag de nieuwsbrief van BabythuisZorg ontvangen?