Home Over ons

Over ons

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste jaar van een kind. De ontwikkeling die we doormaken in onze eerste jaren is fenomenaal. In deze periode worden alle organen aangelegd, leren we kruipen, lopen en praten en hechten we ons aan anderen. Op dit fundament bouwen we de rest van ons leven. In deze periode is het extra belangrijk dat we ons beschermd en veilig voelen.

Meerdere uren zorg

Soms spelen er zaken in een gezin, waardoor het tijdelijk even niet vanzelfsprekend is dat een kind zich veilig en beschermd kan voelen. BabythuisZorg is inzetbaar in elk gezin met een baby tot één jaar dat tijdelijk even niet zelfredzaam is. Dit kan als voortzetting van een kraamperiode, totdat het gezin op eigen benen kan staan. Maar BabythuisZorg kan ook los van de kraamperiode worden ingezet.

We bieden meerdere uren zorg per dag, meerdere dagen achter elkaar. Indien nodig kunnen we ook 24-uurszorg bieden.

BabythuisZorg is ontstaan in Noord-Nederland vanuit de kraamzorgorganisaties Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Kraamverzorgenden constateerden regelmatig nog een behoefte aan ondersteuning in jonge gezinnen na de kraamperiode. Deze vraag om extra ondersteuning kon in de markt niet door bestaande partijen worden opgepakt. Van hieruit is onderzocht of de kraamzorgorganisaties deze ondersteuning zelf konden geven. De behoefte bleek erg groot. In mei 2019 heeft dit geleid tot de lancering van BabythuisZorg.

In 2019 en 2020 is het product aangeboden in de drie noordelijke provincies. Vanaf het voorjaar 2021 is er gestart met een landelijke uitrol. Door samenwerking met andere kraamzorgorganisaties wordt BabythuisZorg nu ook in andere delen van het land aangeboden. Klik hier voor het Jaarverslag 2021 van Kraamzorg Het Groene Kruis, Isis Kraamzorg en BabythuisZorg.

Werkgebied: Groningen/Friesland/Drenthe en de kop van Overijssel

Kraamzorg Het Groene Kruis:
Queridolaan 5 | 9721 SZ Groningen
(050) 366 64 22
www.kraamzorghetgroenekruis.nl

Isis Kraamzorg:
Queridolaan 5 | 9721 SZ Groningen
(0513) 727 042
www.isiskraamzorg.nl

 

Partners

Op dit moment wordt BabythuisZorg aangeboden door de volgende franchisenemers:

Kraamzorg de Waarden/KraamInzicht

Werkgebied: Almere en diverse gemeenten in Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland

Kraamzorg de Waarden
Boomgaard 2 | 2871 PW Schoonhoven
088 130 17 17
www.kraamzorgdewaarden.nl/babythuiszorg

KraamInzicht
Hessenweg 206 | 3731 JP De Bilt
(030) 65 86 210
www.kraaminzicht.nl/babythuiszorg

Kraamzorg het Kraamnest

Werkgebied: Provincie Gelderland: Arnhem, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Druten, Duiven, Lingewaard, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Westervoort, Zevenaar, Zutphen

Kraamnest
Vierakkerstraat 9 | 6851 BA Huissen
(026) 379 81 95
www.hetkraamnest.nl

Kraamzorg Monique Boer

Werkgebied: regio Flevoland. Gemeenten: Dronten, Elburg, Epe, Harderwijk, Hattem, Heerde, Kampen, Lelystad, Noordoostpolder, Staphorst, Steenwijkerland, Urk, Zeewolde, Zwartewaterland.

Kraamzorg Monique Boer
Baan 51 | 8307 AT Ens
(0527) 291637
www.moniqueboer.nl

Dé Provinciale Kraamzorg/Lunavi Kraamzorg

Werkgebied: Noord-Brabant, Zeeland en deel van Zuid-Holland.

Dé Provinciale Kraamzorg
Fr. Naereboutstraat 23 | 4461 GR Goes
(0113) 22 4000
www.deprovincialekraamzorg.nl

Lunavi Kraamzorg
Professor Cobbenhagenlaan 45 | 5037 DB Tilburg
(013) 3032500
www.lunavi.nl

Kraamzorg Zuid-Gelderland

Werkgebied: Cuijk, Grave, Landerd, Mill en St Hubert, Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Mook en Middelaar, Wijchen

Kraamzorg Zuid-Gelderland
Hatertseweg 1 | 6500 AA Nijmegen
(024) 3094800
www.kraamzorgzuidgelderland.nl

Kraamzorg VDA

Werkgebied: Asten, Bergeijk, Best, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Meierijstad, Nuenen/Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Someren, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre

Kraamzorg VDA
Hurksestraat 42-20 | 5652 AL Eindhoven
088-1167900
www.kraamvda.nl

De Acht Zaligheden

Werkgebied: Gemeente Valkenswaard, Waalre, Veldhoven, gemeente Eersel, gemeente Bergeyk, gemeente Bladel, gemeente Reusel-de Mierden, gemeente Hilvarenbeek, Oost- West –Middelbeers, Arendonk

De Acht Zaligheden
Antoon Schildersstraat 22 | 5527 GV Hapert
06-13593604
www.deachtzaligheden.nl

Praktijkvoorbeeld

Fatima* (22) staat onder toezicht vanwege het gebruik van verdovende middelen. Fatima zit in een asielzoekerscentrum en er is een taalbarrière. Tijdens de kraamtijd wordt ze positief getest op het gebruik van verdovende middelen. Er wordt gestopt met het geven van borstvoeding en er is contact met Veilig Thuis. Fatima is driemaal positief getest en houdt vol niet te gebruiken. Ze wil wel meewerken aan het traject waarin ze regelmatig gecontroleerd wordt. Veilig Thuis wil meer toezicht in het gezin en vraagt BabythuisZorg om na de kraamtijd langer in het gezin te blijven. Na vier weken is Fatima meerdere malen negatief getest, geeft ze weer borstvoeding en is er geen echte hulpvraag meer. Er worden afspraken met het gezin gemaakt over regelmatige controles en het gezin wordt overgedragen aan JGZ.

*I.v.m. privacy zijn namen, leeftijden en herkenbare omstandigheden aangepast.

Fatima