Home Cliënt

Cliënt

BabythuisZorg is er voor jou

Je bent net ouder(s) geworden, maar het ouderschap loopt net even anders dan je van tevoren had verwacht. Onze medewerkers staan voor je klaar om je weer op weg te helpen. Er kunnen verschillende sociale- psychische- of lichamelijke problemen zijn waardoor je tijdelijk extra ondersteuning nodig bent bij de opvoeding/verzorging van je kindje tot één jaar. Elke situatie is anders en vraagt om gepaste ondersteuning.

Verschillende situaties

Heb je als moeder een zware zwangerschap of bevalling gehad waardoor je lichamelijke of psychische klachten ervaart? Of ben je als vader en/of moeder tijdelijk overbelast en voel(en) jij of jullie meer dan gewone onzekerheid over de opvoeding en/of verzorging van de kindje? Dan is BabythuisZorg er voor jou. 

BabythuisZorg medewerkers helpen gezinnen ook wanneer een kindje tot één jaar veel huilt en ouder(s) zich daar onzeker over voelen of bieden extra hulp als het opbouwen van contact en hechting met het kindje moeizamer gaat. BabythuisZorg medewerkers ondersteunen als ouder in een postnatale depressie of psychose terecht dreigt te komen, of er andere sociale- psychische- en lichamelijke problematieken bij ouders zijn. Ook ondersteunen BabythuisZorg medewerkers je wanneer je op de wachtlijst staat voor een moeder-kindhuis. De medewerkers van BabythuisZorg staan voor je klaar bij verschillende situaties rondom het ouderschap!

Kennis en ervaring

Onze medewerkers komen bij jou/jullie thuis. Zij hebben de kennis en ervaring om je optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je krijgt voorlichting en advies over wat je/jullie kindje nodig heeft en hoe je dit het beste kunt bieden. Samen met de BabythuisZorg medewerker werk je samen naar een situatie waarin je met vertrouwen zelfstandig voor je kindje en je huishouden zorgt.

BabythuisZorg sluit aan op je persoonlijke gezinssituatie. Je werkt aan persoonlijke doelen die voorafgaand samen met jou worden opgesteld. BabythuisZorg wordt op basis van een indicatie gegeven.

 

Aanvragen BabythuisZorg

Je kunt BabythuisZorg niet zelf aanvragen. Om BabythuisZorg te kunnen ontvangen heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld een verloskundige, huisarts of het (sociaal)wijk team van de gemeente, zij vragen BabythuisZorg voor je aan.

De gemeente bepaalt of er in jouw situatie een indicatie voor zorg en ondersteuning van BabythuisZorg afgegeven kan worden. Hierbij wordt eerst gekeken of je sociaal netwerk (partner/familie/vrienden) ingezet zou kunnen worden. Als er een indicatie is, weten wij ook of er een eigen bijdrage gevraagd gaat worden. We stellen je hiervan op de hoogte.

Meer weten?

Lees hier meer over onze medewerkers of onze kwaliteit van zorg. Je kunt hier ook onze folder over BabythuisZorg downloaden.

“Ik trappelde wat in het rond en verzette me, maar toen kwam het vertrouwen en het besef: “ik moet”. Ik gaf me over en jullie hebben me daarbij ondersteund. Hier ben ik jullie altijd dankbaar voor.”

Lees de volledige ervaring van een cliënt die BabythuisZorg heeft ontvangen