Home Cliënt

Cliënt

BabythuisZorg iets voor jou?

Je bent net ouder geworden, maar het ouderschap loopt net even anders dan wat je van tevoren had verwacht. Het kan zijn dat je een zware zwangerschap of bevalling hebt gehad, waardoor je lichamelijke of psychische klachten hebt. Ook kan je bijvoorbeeld tijdelijk overbelast zijn of je voelt meer dan gewone onzekerheid over de opvoeding en/of verzorging van de kindje. De medewerkers van BabythuisZorg staan voor je klaar bij verschillende situaties rondom het ouderschap!

In verschillende situaties

Wij kunnen je in verschillende situaties ondersteunen. Bijvoorbeeld als je kindje veel huilt en jij je daar onzeker over voelt, of als je een zeer zware bevalling hebt gehad en daardoor nog niet in staat bent om zelf voor je kindje te zorgen. Maar ook als je je zorgen maakt over het contact dat je nog niet hebt kunnen opbouwen met je kindje, als je op de wachtlijst staat voor een moeder-kindhuis en in tussentijd ondersteuning nodig hebt of als je in een postnatale depressie of psychose terecht dreigt te komen.

Onze medewerkers komen bij jou thuis. Zij hebben de kennis en ervaring om je optimaal te kunnen ondersteunen en begeleiden. Je krijgt voorlichting en advies over wat je kindje nodig heeft. En hoe je dit het beste kunt bieden. Samen met de medewerker werk je ernaar toe dat je met vertrouwen zelfstandig voor je kindje en je huishouden zorgt.

BabythuisZorg sluit aan op je persoonlijke situatie. Je werkt aan persoonlijke doelen die voorafgaand samen met jou worden opgesteld.

Aanvragen BabythuisZorg

Je kunt BabythuisZorg niet zelf aanvragen. Om BabythuisZorg te kunnen ontvangen heb je een verwijzing nodig van bijvoorbeeld een verloskundige, huisarts of het sociaal team. Zij vragen BabythuisZorg voor je aan.

De gemeente bepaalt of er in jouw situatie een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. Hierbij wordt eerst gekeken of je sociaal netwerk (partner/familie/vrienden) ingezet zou kunnen worden. Als er een indicatie is, weten wij ook of er een eigen bijdrage gevraagd gaat worden. We stellen je hiervan op de hoogte.

Meer weten?

Lees hier meer over onze medewerkers of onze kwaliteit van zorg. Je kunt hier ook onze folder over BabythuisZorg downloaden.

Download folder