Home Nieuws Kraamzorg de Waarden wordt partner BabythuisZorg

01 mrt 2021

Kraamzorg de Waarden wordt partner BabythuisZorg

Op 1 maart 2021 hebben BabythuisZorg Nederland en Kraamzorg de Waarden een franchiseovereenkomst getekend. Dit betekent dat Kraamzorg de Waarden binnenkort BabythuisZorg gaat aanbieden in een groot deel van de provincies Gelderland, Noord-Brabant, Utrecht en Zuid-Holland en de gemeente Almere. Met het sluiten van deze overeenkomst wordt de eerste stap gezet naar een landelijke uitrol van BabythuisZorg.

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste levensjaar van een kind. De eerste 1000 dagen van een kind zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. In deze periode is het extra belangrijk dat een kind zich veilig en geborgen voelt. Soms spelen er zaken in een gezin, waardoor dit tijdelijk niet vanzelfsprekend is. Dan kunnen medewerkers van BabythuisZorg worden ingezet. Deze medewerkers zijn alle gediplomeerd kraamverzorgende en hebben aanvullende scholing gehad om hun rol bij BabythuisZorg goed te kunnen vervullen.

Echt behoefte aan deze vorm van hulp

Sinds het voorjaar van 2019 wordt BabythuisZorg aangeboden in Groningen, Friesland en Drenthe door Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Bestuurder Lindy van Breda Vriesman is erg blij met de samenwerking met Kraamzorg De Waarden: “Wij hebben in de periode dat wij dit product aanbieden gezien dat we erg veel voor mensen kunnen betekenen. We hebben in een aantal gevallen zelfs kunnen voorkomen dat een kindje uit huis geplaatst werd. Het is zo fijn dat ook mensen in andere delen van het land toegang krijgen tot deze vorm van hulp. Er is echt behoefte aan!”

Vanaf nu aangeboden door de Waarden
De komende periode gaat Kraamzorg de Waarden aan de slag met implementatie binnen de organisatie. Bestuurder Jacqueline Dorscheidt: “De eerste stap is nu gezet met het tekenen van deze overeenkomst. Het is vanaf nu mogelijk om extra ondersteuning aan te vragen voor die gezinnen die tussen wal en schip dreigen te vallen. We kijken dan samen wat we kunnen doen. In tussentijd wordt onze organisatie ingericht voor BabythuisZorg en krijgen onze kraamverzorgenden aanvullende scholing”.

Delen: