Home Nieuws Welkom Kraamzorg tekent franchisecontract met BabythuisZorg

21 dec 2023

Welkom Kraamzorg tekent franchisecontract met BabythuisZorg

WELKOM KRAAMZORG NIEUWE PARTNER BABYTHUISZORG

BabythuisZorg Nederland en Welkom Kraamzorg hebben op 20 december 2023 een franchiseovereenkomst getekend. Binnenkort wordt hierdoor ook BabythuisZorg aangeboden in de gemeenten: Bernheze, Boekel, Boxtel, Maashorst, Oss, Sint-Michielsgestel. Door het tekenen van de franchiseovereenkomst kunnen in deze regio nog meer gezinnen ondersteuning krijgen van BabythuisZorg.

BabythuisZorg is gezinsondersteuning voor gezinnen met een kindje tot ongeveer één jaar. In een gezin kunnen sociale- lichamelijke- of psychische klachten worden ervaren, waardoor de zorg voor een kindje niet gemakkelijk is en ouders tijdelijk niet zelfredzaam zijn. BabythuisZorg is er om deze kwetsbare gezinnen weer in hun eigen kracht te zetten. Medewerkers BabythuisZorg zijn opgeleid kraamverzorgenden en daarnaast aanvullend geschoold en getraind in de ondersteuning van ouders in kwetsbare situaties. BabythuisZorg medewerkers bieden in een gezin praktische hulp en hebben een signalerende functie. Ze kunnen het ouderschap tijdelijk aanvullen, ondersteunen of helpen overbruggen tot de juiste zorg beschikbaar is.

BabythuisZorg binnenkort ook aangeboden door Welkom Kraamzorg
De komende periode gaat Welkom Kraamzorg aan de slag met de implementatie van BabythuisZorg binnen de organisatie. Hilde Verbruggen, directeur van Welkom Kraamzorg is enthousiast: “Wij zijn trots dat BabythuisZorg bijdraagt aan een goede start en gaan hier ons dan ook hard voor inzetten!”

Landelijke groei BabythuisZorg
Het is gebleken dat bij jonge gezinnen vaak nog behoefte is aan ondersteuning na de kraamperiode. Dit heeft geleid tot de lancering van BabythuisZorg in 2019. Sinds het voorjaar van 2019 wordt BabythuisZorg aangeboden in Groningen, Friesland en Drenthe door Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Naast Welkom Kraamzorg zijn De Waarden Groep, Kraaminzicht, Kraamzorg het Kraamnest, Kraamzorg Monique Boer, Kraamzorg Lunavi, Dé Provinciale Kraamzorg, Kraamzorg Zuid-Gelderland, RST-zorgverleners, Zorgmed, VDA, de Acht Zaligheden en De Zorgboog ook aangesloten. Hierdoor is BabythuisZorg in een groot deel van de gemeenten in Nederland al beschikbaar en het streven is om BabythuisZorg in elke gemeente aan te kunnen bieden.

Meer over BabythuisZorg
Er is geen periode in het leven waarin groei en ontwikkeling zo hard gaan als in de eerste 1000 dagen. Voor ouders is het een periode vol veranderingen en nieuwe uitdagingen. Het blijkt dat de eerste 1000 dagen van het leven, vanaf bevruchting tot de tweede verjaardag, ons vormen tot wie we zijn. Daarom zijn BabythuisZorg medewerkers er om gezinnen tijdelijk te ondersteunen, indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. De financiering van BabythuisZorg verloopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van een gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. Meer over BabythuisZorg is te vinden op www.babythuiszorg.nl

Delen: