Home Nieuws De Zorgboog nieuwe partner BabythuisZorg

13 jul 2023

De Zorgboog nieuwe partner BabythuisZorg

DE ZORGBOOG NIEUWE PARTNER BABYTHUISZORG

BabythuisZorg Nederland en De Zorgboog hebben op 12 juli 2023 een franchiseovereenkomst getekend. De Zorgboog zal binnenkort BabythuisZorg aanbieden in de gemeenten Helmond, Laarbeek, Deurne en Gemert-Bakel. Door het tekenen van de franchiseovereenkomst kunnen in deze regio nog meer gezinnen ondersteuning krijgen van BabythuisZorg.

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in het eerste levensjaar van een kind. Met name de eerste 1000 dagen van een kind zijn ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling. In deze periode is het extra belangrijk dat een kind zich beschermd en veilig voelt. Soms zijn er omstandigheden in een gezin, waardoor dit tijdelijk niet vanzelfsprekend is. Medewerkers van BabythuisZorg kunnen dan worden ingezet. Deze medewerkers zijn gediplomeerd kraamverzorgende en aanvullend geschoold. Ze kunnen het ouderschap tijdelijk aanvullen, ondersteunen of ouders helpen overbruggen tot de juiste zorg beschikbaar is.

BabythuisZorg ook aangeboden door de Zorgboog
De komende periode gaat de Zorgboog aan de slag met de implementatie van BabythuisZorg binnen de organisatie. Manager Kraamzorg Carla Rubio is enthousiast: “Binnen onze regio zien we steeds vaker dat in specifieke situaties aanvullende zorg nodig is gedurende het eerste levensjaar van een kind. BabythuisZorg biedt een waardevolle invulling voor deze zorgvragen. Ik ben trots dat we BabythuisZorg gaan aanbieden omdat BabythuisZorg  een waardevolle aanvulling is op onze dienstverlening. De Zorgboog is er immers voor alle generaties”.

Landelijke groei BabythuisZorg
Het is gebleken dat er bij jonge gezinnen vaak nog behoefte is aan ondersteuning na de kraamperiode. Dit kan bijvoorbeeld sociale- lichamelijke- of psychische oorzaken hebben. Dit heeft geleid tot de lancering van BabythuisZorg in 2019. Sinds het voorjaar van 2019 wordt BabythuisZorg aangeboden in Groningen, Friesland en Drenthe door Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Naast de Zorgboog zijn de Waarden Groep, KraamInzicht, Kraamzorg het Kraamnest, Kraamzorg Monique Boer, Kraamzorg Lunavi, Dé Provinciale Kraamzorg, Kraamzorg Zuid-Gelderland, RST-zorgverleners, Zorgmed, VDA en de Acht Zaligheden ook aangesloten. Hierdoor is BabythuisZorg in steeds meer gemeenten beschikbaar.

Meer over BabythuisZorg
BabythuisZorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht dat een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam is. De financiering van BabythuisZorg verloopt via gemeenten. Het is dus afhankelijk van een gemeente of een indicatie voor zorg afgegeven kan worden. Meer over BabythuisZorg is te vinden op www.babythuiszorg.nl

Delen: