Home Nieuws Lancering BabythuisZorg

08 mei 2019

Lancering BabythuisZorg

Op woensdag 8 mei 2019 lanceerden Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg een nieuw product: BabythuisZorg. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het paviljoen van het Martini Ziekenhuis verrichtten Mattias Gijsbertsen (wethouder gemeente Groningen), Hans Feenstra (voorzitter van Raad van Bestuur van het Martiniziekenhuis) en Lindy van Breda Vriesman (bestuurder Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg) gezamenlijk de openingshandeling.

BabythuisZorg is uniek in Nederland en richt zich op het eerste levensjaar van het kindje. Als er in die periode behoefte is aan extra ondersteuning in een gezin dan kan BabythuisZorg dit op een laagdrempelige manier bieden.

Het ontstaan

BabythuisZorg is ontstaan vanuit de kraamzorgorganisaties Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Bestuurder Lindy van Breda Vriesman: “ We constateerden vanuit de kraamzorg regelmatig behoefte aan meer ondersteuning dan wij met acht tot tien dagen kraamzorg konden bieden. Het lukte ons niet altijd om deze extra ondersteuning te regelen. Daarom hebben we besloten om dit als pilot zelf te gaan doen. Hierbij werken we nauw samen met de sociale teams en JGZ. In de pilotperiode bleek er zoveel vraag naar het product, dat we hebben besloten om het officieel aan te gaan bieden.”

Praktische hulp en signalerende functie
Bij BabythuisZorg werken gespecialiseerde kraamverzorgenden van Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg. Zij bieden praktische hulp en hebben een signalerende functie. De hulp is een aanvulling op het bestaande aanbod in de ondersteuning van gezinnen. Uniek aan BabythuisZorg is dat ze meerdere uren zorg per dag kunnen bieden, meerdere dagen achter elkaar. Indien nodig bieden ze ook 24-uurszorg. De geboden hulp is altijd tijdelijk en erop gericht een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken.

Ondersteuning na en los van de kraamperiode

Op dit moment vindt de geboden ondersteuning vaak plaats in aansluiting op de kraamperiode. Maar de ambitie van de nieuwe organisatie is om ook los van de kraamperiode ondersteuning te bieden. Lindy van Breda Vriesman: “ Het wordt steeds duidelijker dat de eerste 1000 dagen in het leven van een kind van groot belang zijn voor de ontwikkeling op latere leeftijd. Als er dingen spelen in een gezin, waardoor de hechting even niet vanzelfsprekend is willen wij hierin graag ondersteunen. Denk b.v. aan ernstige ziekte in het gezin of een ingrijpende gebeurtenis met grote emotionele impact op het gezin. Dit doen we met praktische hulp, maar we hebben hierin ook een signalerende functie. Als het nodig is, schakelen we in overleg met het gezin andere hulp in.”

Aanvulling op andere zorgorganisaties
BabythuisZorg werkt in aanvulling op andere, bestaande zorgorganisaties. Soms kan BabythuisZorg een oplossing zijn voor overbrugging totdat andere zorg beschikbaar is. Maar ook bij intensieve zorgtrajecten bij de klant thuis  kan BabythuisZorg een rol vervullen. Meer weten? Kijk dan  op www.babythuiszorg.nl of bel met onze klantenservice op 050- 366 6400.

Delen: