Home Nieuws Minister de Jonge op bezoek bij BabythuisZorg

01 okt 2019

Minister de Jonge op bezoek bij BabythuisZorg

Op maandag 30 september bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan BabythuisZorg in Groningen. BabythuisZorg is uniek in Nederland en een nieuwe vorm van zorg om gezinnen met een kindje tot 1 jaar ook na de kraamperiode te kunnen ondersteunen. BabythuisZorg is ontstaan vanuit de kraamzorgorganisaties Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg.

De minister deed dit werkbezoek in het kader van het actieprogramma Kansrijke Start dat erop gericht is dat meer kinderen een goede start krijgen. Tijdens het werkbezoek werd ingegaan op de aandacht die Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg hebben voor vroegsignalering van kwetsbare zwangeren. Samen met JGZ werd een presentatie gegeven over de zorgpaden die in Groningen voor vroegsignalering worden gehanteerd. Hierna was de minister aanwezig bij  een kraamzorgintake en werd hij tijdens een onderdeel van de zwangerschapscursus O wee! vakkundig voorbereid op het ouderschap. Aan het einde was er aandacht voor  het ontstaan van BabythuisZorg en wisselden de aanwezigen ervaringen uit.

Over BabythuisZorg

BabythuisZorg is ontstaan, doordat kraamverzorgenden in kwetsbare gezinnen vaak een behoefte constateerden aan extra ondersteuning na de kraamtijd. Er was geen organisatie die deze zorg kon bieden en daardoor vielen gezinnen tussen wal en schip. De laatste tijd wordt steeds duidelijker hoe belangrijk de eerste 1000 dagen van een kind zijn. Kraamzorg Het Groene Kruis en Isis Kraamzorg besloten daarom om deze vorm van zorg zelf te gaan aanbieden. Met de aanwezigheid van BabythuisZorg in het gezin,  wordt praktische hulp geboden en de hechting tussen ouder en kind gestimuleerd.

Beschikbaarheid
BabythuisZorg is een vorm van tijdelijke hulp die erop gericht is om het gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. Soms kan BabythuisZorg een oplossing zijn voor overbrugging totdat andere zorg beschikbaar is. Maar ook bij intensieve zorgtrajecten bij de klant thuis kan BabythuisZorg een rol vervullen. De klant kan de zorg niet zelf aanvragen Er is een indicatie van een professional nodig. Meer informatie is beschikbaar op www.babythuiszorg.nl of via 050 366 6400.

Delen: